За мен


Здравейте!


Казвам се Ивилина Зафирова и терапевтичната работа ми носи огромно вдъхновение и удовлетворение.

Аз съм магистър детски и юношески психолог, член на Дружеството на психолозите в България (BG RP 2245 - 2634 (6001)), а също и архитект, Гещалт терапевт и
обучаващ се фасилитатор Семейни констелации. Преминала съм през множество семинари и обучения, свързани с Училището на образите на д-р Катрин Шейнберг, с Нарушения на поведението към Българското психонаналитично пространство, Проективни техники за изследване на деца, Лечебно творческо писане, Арт-терапия и др. Майка съм на две деца.Професионалният си път започнах като архитект, но веднъж станала майка, преминах през множество повратности, благодарение на които през есента на 2014г открих, че имам какво да споделя като опитност за контакта и общуването помежду ни, за невидимите лоялности и законите на любовта, които следваме; за начините да се изразяваме творчески, да се грижим за себе си и за децата си, за да сме щастливи като родители, да отглеждаме здрави и щастливи деца, свободни да вървят по собствения си път.

Създадох МИА Център (Mindful Innerself Awareness Centre), за да подкрепя хората, изправени пред житейски предизвикателства, защото вярвам, че всеки в своята същност има необходимите инструменти да води щастлив, успешен и пълноценен живот, макар тези инструменти понякога да са временно недостъпни.

Имам опит с решаването на проблеми, свързани с родителство, с различни поведенчески и емоционални затруднения на децата, включително депресия, тревожност, гняв, скръб, дефицит на внимание и криза на идентичност. Мога да водя децата и младежите през процеса на справяне с промените в живота, като развод на родители и загуба на любим човек, както и емоционално или физическо насилие, зависимости, травми, проблеми с самочувствието, взаимоотношенията и трудности в обучението. Мога да подпомогна възрастните да намерят онзи ентусиазъм и плам за живот, с който да са щастливи и с лекота да сбъдват мечтите си.

В работата ми помага моята силна интуитивност и задълбочено познание, способността да влизам лесно в контакт и да създавам среда на доверие и сигурност. Аз съм сърдечна и топла във взаимоотношенията и мога с лекота да се поставя на мястото на човека насреща, но и същевременно познавам своите граници и умея да ги отстоявам. Моята цел е в безопасно и сигурно пространство да подкрепя клиентите си в това красиво и вдъхновяващо пътуване към себеоткриването.

За мен ще бъде чест да извървя с вас част от пътя ви!

Градивна ли е критиката?

Фотография Pixabay Преди няколко дни дъщеря ми се прибра от училище развълнувана: „Мамо, нали имаме едни кутии, в които да пишем добрите...