За мен

             Здравейте и добре дошли 
      в моето терапевтично пространство!

           Аз съм Ивилина Зафирова.

        Гещалт терапевт съм и магистър детски и юношески психолог, член на Дружеството на психолозите в България (BG RP 2245 - 2634 (6001)) и на Българската асоциация по гещалт терапия, а също и архитект и обучаващ се фасилитатор Семейни констелации. Преминала съм през множество семинари и обучения, свързани с Училището на образите на д-р Катрин Шейнберг, с Нарушения на поведението към Българското психонаналитично пространство, Проективни техники за изследване на деца, Лечебно творческо писане, Арт-терапия, Дуалност на Джефри Алън, Силва метод и много други. Майка съм на две деца.

           Научих, че най-добрите учители и терапевти за един човек са тези, които минават по същия път и имат няколко крачки преднина. Затова ще Ви споделя част от моята история и мироглед, за да ме опознаете и да разберете дали бих Ви била полезна.


          От малка мечтаех за топли отношения с разбирателство и хармония между хората. Всяко насилие, отхвърляне и изоставяне, с което се сблъсквах през годините, ми носеше огромно страдание. С течение на времето мечтата ми започна да изглежда все по-безпочвена, а страданието ми все по-безнадеждно до степен, в който един ден просто отказах да чувствам. 

        Мина известно време и забравих за избора си. Започнах кариера, създадох семейство – всичко на пръв поглед изглеждаше чудесно, но отвътре беше празно, защото съвсем се бях отделила от себе си. И въпреки старанието ми да съм изрядна във всичко, което правя, за да се впиша в заобикалящата ме действителност, всички мои взаимоотношения започнаха да се рушат. И под всички, имам предвид наистина всички – чувствах се като корабокрушенец, понесен на вълните на кошмар, от който нямаше излизане. Здравето ми започна да страда, сънят трудно ме спохождаше, енергията и жизнеността ми направо ме напуснаха.

       Така за първи път се срещнах със Семейните констелации и научих жизненоважен урок, който следвам и днес: ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА ОТВЪТРЕ.

          Много ми се иска да кажа, че нещата след това бързо си дойдоха по местата, но не беше така – пътят към същността, към оцелостяването и интеграцията се оказа дълъг. Оказа се път без бързи поправки, без готови решения, дори без ясна представа точно накъде съм тръгнала. Това, което ме водеше, продължава да ме води и до днес – усещане за лекота, радостно вълнение и удовлетворение. Разбрах, че няма от какво да се срамувам, да се страхувам, да се крия или да се доказвам. Научих се да държа на себе си, да се заявявам, да отказвам, да виждам и да ценя своята стойност. И колкото повече го правех за себе си, толкова по-естествено започнах да виждам, ценя и уважавам другите. Научих се да се доверявам, да опознавам и приемам, да изразявам своята уязвимост и чувствителност. И колкото повече се увеличаваше отговорността ми към себе си и разбирането на действителността ми, толкова по-стойностни ставаха взаимоотношенията ми.  Днес аз съм благословена да имам любящо семейство, добри и верни приятели и съпричастни колеги.  
 
          Вярвам, че всеки има възможност и заслужава да постигне своята мечта за щастлив живот.
         И съм тук да съпътствам всеки, който е готов да види и да последва своята истина. 

         Готова съм да Ви подкрепя в този процес във всеки един момент, в който решите, създавайки безопасно и сигурно пространство за това красиво и вдъхновяващо пътуване. И ще бъда напълно искрена – понякога лекуването на раните е болезнен процес; често се иска повече време, инвестиция и постоянство, отколкото си представяме в началото. Но си заслужава! Разбирате го, когато се погледнете в огледалото и видите здраво стъпил на земята човек; човек със силно, отворено и цяло сърце; човек, заобиколен от хора, които обича; човек, посветен да прави това, което обича!

       Създадох МИА Център (Mindful Innerself Awareness Centre), за да подкрепя хората, изправени пред житейски предизвикателства, защото вярвам, че всеки в своята същност има необходимите инструменти да води щастлив, успешен и пълноценен живот, макар тези инструменти понякога да са временно недостъпни.
 
 
          Tук съм за Вас, ако:
 • Чувствате, че сякаш нещо не е наред с Вас или че нещо не Ви достига;
 • Изпитвате трудност да разберете какво искате или да изкажете това, което искате;
 • Не получавате качествено внимание и имате усещането, че трябва да заслужите обичта, за да я получите;
 • е трудно да помолите за помощ и често се прераздавате за другите;
 • Изпитвате натрапчиво чувство на вина, ако искате повече за себе си или откажете на близките си;  
 • Сте емоционално изтощени и неудовлетворени;
 • Имати трудности във връзката с родителите си, партньора си или децата си;
 • Изгубили сте смисъла да живеете и животът Ви се струва сив и неприятен;
 • Преживявате загуба или раздяла;
 • Ви е страх да кажете "не" и правите компромиси със себе си;
 • Изпитвате силна тревожност или имате паник атаки;
 • Сте преживяли силна болка, споменът за която още Ви спохожда.
 
 
          Работата с мен Ви помага:
 • Да добиете яснота какво се случва в живота Ви и какво искате за себе си;
 • Да изградите стабилно реално самочувствие;
 • Да се чувствате по-сигурни в себе си и да познавате своята стойност - да знаете, че сте ценни, обични и достатъчни;
 • Да имате доверие в себе си, да приемате и цените своето мнение и усещания, за да поставяте своите граници с топлота и да си тръгвате, когато не получавате, това, от което имате нужда;
 • Да излекувате раните, които оказват влияние върху начина, по който възприемате себе си и света;
 • Да изразявате своите чувства и уязвимост, без да губите силата си и уважението на другия; 
 • Да се освободите от блокиращите вярвания и да се доверите на интуицията си;
 • Да опознаете дарбите и талантите си;
 • Да възвърнете страстта си да живеете и да творите.

         За мен ще бъде чест да извървя с Вас част от пътя, ако изберете да ми се доверите!


Цикъл на промяната

Знаете ли как преследвате своите цели и къде се спирате, преди да сте стигнали до тях? Запитвали ли сте се дали осъзнавате и удовлетворявате...